מגמות הלימוד // לימודי ארץ ישראל
מגמת לימודי ארץ ישראל הינה מקצוע אינטגרטיבי המשלב תחומי עניין מגוונים במקצועות ידיעת הארץ (גיאולוגיה, גיאוגרפיה, ארכיאולוגיה, בוטניקה, זואולוגיה והיסטוריה) ומתמקד בלמידת הנושאים בשטח. במהלך השנתיים מסיירות התלמידות ולומדות שתי יחידות על ירושלים מראשיתה ועד איחודה במלחמת ששת הימים. ושתי יחידות איזוריות לבחירה: נגב, מישור החוף, ההר המרכזי וצפון הארץ. הלימודים משולבים בסיורים יומיים ובקמפוס מרוכז של שלושה ימים. יחידת בגרות נוספת כוללת עבודת מחקר בתחום הנלמד לבחירה- א"י-טופ. סה"כ 5 יחידות לימוד.
- למי מיועדת המגמה? לתלמידות שאוהבות ללמוד ולטייל, מסוגלות להתאמץ וללמוד גם בשעות לא שגרתיות ולצאת לסיורים תכופים על חשבון מקצועות אחרים. המגמה בהחלט דורשת הקרבה והשקעה אך זה בהחלט משתלם
- מה נדרש מהתלמידה במהלך הלימודים?: נוכחות ראויה בשיעורים ונוכחות מלאה בסיורים (20%). הגשת דוחות סיור, בחנים ומבחנים, עבודות תקופתיות (30%) ומבחני מתכונת.(50%)
- חלוקת עומסים בין י"א לי"ב. אין הבדל: בכל שנה יש שתי בחינות בגרות. יחידת הא"י אוטופ נפרסת במהלך השנתיים-ההגשה בכתה י"ב.
- מאפיינים ייחודיים של המגמה: מגמה משותפת לי"א וי"ב יחד. לומדים בשעות לא שגרתיות ומאוחרות. נדרשת התמצאות טובה בשטח ושליטה בחומר הנלמד בסיורים. התלמידות נדרשות להדריך סיור פעם בשנה.
- מה התלמידה תדע בתום הלימודים? כמות הידע שתלמידת ארץ יוצאת איתה בסיום השנתיים היא עצומה! התרומה המשמעותית ביותר היא אהבה לארץ ומרחביה וההכרה שככל שאנו לומדים יותר אנו מגלים כמה אנחנו יודעים מעט על הארץ הזו. חלק מהתלמידות ממשיכות לעסוק בהדרכה במסלול הירוק בצבא או בבתי ספר שדה בשירות לאומי. חלקן חוזרות לתחום גם אחרי השירות.